Mihinkä joutuisin ilman Ulla Svenskiä? :D Jälleen kerran ihana hyydykekakun ohje hänen kirjastaan, jota olen täällä ennenkin mainostanut. Mikään reseptikirja ei ole minuun ennen iskenyt tällä tavalla!
Mansikkakakku
Pohja:
200 g suklaakeksejä
75 g voita sulatettuna
Murusta suklaakeksit, itse käytin tällä kertaa dominon tuplasuklaata. Sekoita voisulan kanssa hyvin sekaisin ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
2½ dl flora vispiä
2½ dl flora vanillaa
400 g pakastemansikoita
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä
½ dl mansikkamehua
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vatkaa flora vispi ja vanilla vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, soseutetut mansikat, sokeri ja sitruunamehu. Liota liivatteet kuumennettuun mansikkamehuun ja lisää täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Minä en ajoissa tutustunut reseptiin ja kun illalla aloin kakkua tehdä, huomasin, että tämän täytteenhän pitää jähmettuä ennenkuin voi päällisen tehdä. En ihan kolmea tuntia jaksanut odotella vaan parin tunnin päästä laitoin päällisen ja hyvin meni. Pohja oli ehtinyt jo hyytyä hyvin siihenkin mennessä.
Päälle:
400 g mansikoita
½ dl sokeria
1 dl mansikkamehua
4 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan. Sulata mansikat ja soseuta ne. Lisää sokeri. Liota liivatteet kuumennettuun mehuun ja lisää liivateliuos mansikkasoseen joukkoon. Kaada varovasti hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kommentit