Ystävänpäivä on mitä mainioin syy tehdä juustokakku. Ja jälleen nappasin esiin lempparini Ulla Svenskin Pipareista pitsikakkuun - kirjan. Sieltä sitten kaivoin esiin yhden vakio-ohjeeni ja aavistuksen mukaellen tuloksena syntyi:
Trooppinen juustokakku
Pohja
175 gr digestive-keksejä
75 g margariinia
Sulata rasva ja sekoita se tasaiseksi massaksi murennettujen keksien kanssa. Taputtele tasaiseksi vuoan pohjalle.
Tuorejuustotäyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2½ dl vispikermaa
2 rkl kiehuvaa vettä + 4 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan. Sekoita tuorejuuston sekaan sokerit ja sitruunamehu. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää seos ohuena nauhana tuorejuustotäytteseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma ja lisää se täytteeseen varovasti käännellen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Päällys
500 g trooppisia hedelmiä (mm. papaija, ananas, banaani...)
2 rkl kiehuvaa vettä + 4 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan ja soseuta hedelmät. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen hedelmäsoseen joukkoon. Kaada kakun päälle ja laita kylmään hyytymään noin tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.
Tuo tuorejuustotäyte on kyllä yksi ehdottomista suosikeistani. Pirtsakan sitruunainen maku on aivan ihana!! Todennäköisesti tämä täyte pääsee seuraavaan täytekakkuuni, joka päässeekin täällä esille jo todennäköisesti viikon päästä kun kuopukseni täyttää kokonaiset kolme vuotta! Joten viikon päästä viimeistään on taas leipomispäivityksiä luvassa :)
Nyt toivottelen vielä loppuun ihastuttavat ystävänpäivät kaikille, mutta etenkin rakkaille ystävilleni!!
Kommentit