Minun on jo pidemmän aikaa pitänyt tehdä appelsiinicharlottaa ja tänään vihdoin ja viimein sain itsestäni irti sen verran :) Joten tänään oli jälkkärinä tämmöinen erittäin simppeli, mutta raikkaan herkullinen appelsiinilotta.

Appelsiinicharlotta

4 appelsiinia

2½ dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g appelsiinituorejuustoa

½ dl sokeria

2 rkl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

4 liivatetta + kiehuvaa vettä

Kuori appelsiinit ja leikkaa viipaleiksi. Vuoraa appelsiiniviipaleilla kulhon pohja ja reunat. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. lisää sokerit, juustot ja sitruunamehu. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena nauhana liivateseos koko ajan sekoittaen kermaseokseen. Kaada seos kulhoon ja laita jääkaappiin hyytymään. Noin neljä tuntia oli meidän lottamme kaapissa.

Kumoa hyytynyt lotta varovasti lautaselle. Veitsellä kannattaa avata reunat ennen kumoamista, helpottaa lotan irtoamista :)