Jälleen kerran nappasin kätösiini luottokirjani, Ulla Svenskin "Pipareista pitkikakkuun ja avasin kohdan hyydykekakut. Ja sieltähän löytyi jälleen uusi, kokeilematon resepti, helppo ja herkullinen... Pinta vain jäi epätasaiseksi, joka vähän häiritsee minua mutta makuunhan se ei taaskaan vaikuta :)

Vadelma-päärynäkakku

pohja:

175 g digestive-keksejä

75 g voita sulatettuna

Murskaa keksit pieneksi ja lisää sekaan sulatettu voi. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

 Täyte:

2 dl vadelmahilloa

200 g päärynäjogurttia

1 dl vispikermaa

5 liivatelehteä

puolen appelsiinin mehu

Sekoita vadelmahillo jogurttiin. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun. Kaada liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään.

Koristele vaikkapa kermavaahdolla ja sulatetust suklaasta tehdyillä sydämillä :)

Päärynäjogurttina itse käytin Valion Vanilla päärynä-kinuskijogurttia ja se kyllä sopi hyvin tähän kakkuun. Appelsiinimehu myöskin vaihtui minulla ihan veteen...