Halusin tehdä pääsiäisen kunniaksi kahvillekin jotain tarjottavaa, joten päädyin etsimään ohjetta appelsiini-suklaakakulle. Löysin vallan ihanan ohjeen, lempparireseptikirjani tekijältä Ulla Svenskilta. Tämä oli todella hyvää ja voinkin lämpimästi suositella testaamaan, varsinkin jos olet suklaan ystävä :)
Appelsiini-suklaakakku
Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
100 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon myös suklaa-voiseos. Kaada voideltuun vuokaan (n. 25 cm) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35- 45 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku vuoastaan.
Täyte:
400 g vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinimarmeladia
4 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma, sekoita juusto ja marmeladi joukkoon. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita pohjan yläpuoli vuoan pohjalle. Kaada täyte päälle ja laita toinen osa pohjasta päälimmäiseksi. Laita kakku jääkaappiin hyytymään hetkeksi. Minä hyydyttelin noin kolme tuntia.
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
nokare voita
Laita kerma ja suklaa kattilaan, kuumenna ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Sekoita pieni voinokare joukkoon. Kaada kuorrutus kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Postauksen otsikoksi olisi voinut tämän kuvan perusteella laittaa "älä nuolaise ennenkuin tipahtaa" :)
Kommentit