Piti vapuksi suunnitella toinenkin kakku, mieheni kun ei kovinkaan ihastunut ole kookoksen makuun. Toiveena oli mansikkahyydykekakku ja minähän aloitin uuden reseptin etsimisen. MTV3:n sivuilta löytyi sitten tämmöinen mansikkasitruunakakun ohje, jota päätin kokeilla. Ja ihan hyväähän tämä oli, tosin täyte olisi minusta saanut olla selkeämmin sitruunainen, jäi pikkusen pliisuksi täytteen maku. Mansikkakoristelut korvasin tekemällä mansikkakiilteen kakun päälle.

Vuoasta irroituksessa oli hiukan ongelmia, sillä täyte jäi hiukan pehmeäksi ja oli hyvin hankalaa saada sitä kauniisti irti, niinpä kakku näyttääkin vähän kärsineeltä :) Onneksi maku on kuitenkin pääasia.

Mansikkasitruunakakku

Pohja:

15 kpl digestivekeksejä

110 g voita

Hienonna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Täyte:

4 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

1 prk sitruunarahkaa

3 rkl sokeria

3 rkl mantelijauhetta

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

5 dl tuoreita tai pakastemansikoita puolitettuina

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, sokerit ja mantelijauhe. Minä en laittanut lainkaan mantelijauhetta. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon. Lisää myös vaahdotettu kerma. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele mansikoilla.

TAI

soseuta reilu 2 dl mansikoita ja lisää hiukan vanilliinisokeria. Liuota 3 pehmennyttä liivatelehteä mansikkamehuun ja lisää mansikkasoseen joukkoon. Kaada vähintään neljä tuntia hyytyneen kakun päälle mansikkakiille ja laita hyytymään muutamaksi tunniksi.

Täytteen ja pohjan laitoin hyytymään yön yli, kiilteen tein aamusella ja muutaman tunnin päästä kiille oli jo täysin hyytynyttä. Kannattaa kuitenkin varata aikaa hyydyttämiseen :)