Siskoni antoi minulle Maria Ohrnin kirjan Herkulliset täytekakut ja halusi sieltä kokeiltavaksi Daim-juustokakun. Minähän taas toteutin toiveen ja tein tuon kakkusen meille juhannusjälkkäriksi. Tykkäsin kyllä kovasti, oli nopea ja helppo tehdä. 

 

Daim-juustokakku

Pohja:

250 g suklaalla päällystettyjä tai suklaalastuja sisältäviä keksejä, itse käytin Jyväshyvän suklaakaura-keksejä.

150 g voita

Hienonna keksit ja sekoita sulatettu voi sekaan. Painele muruseos vuoan (n. 22 cm halkaisija) pohjalle ja tiiviisti reunoja vasten ylöspäin. Nosta hetkeksi kylmään.

Täyte:

2 liivatetta

400 g tuorejuustoa

1 tlk maitorahkaa

2 dl kermaa

3/4 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

½ dl maitoa

noin 150 g Daim-rakeita tai -paloja karkeaksi rouhittuna

Laita liivatteet likoamaan. Sekoita tuorejuusto ja rahka. Vatkaa kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito ja sulata liivatteet joukkoon. Lisää maitoliemi juustoseokseen. Lisää myös varovasti sekoittaen myös kermavaahto.

Ripottele daim-rakeita keksipohjan päälle ja levitä niiden päälle kerros juustoseosta. Lisää taas kerros daim-rakeita ja kaada loput juustoseoksesta rakeiden päälle ja tasoita pinta. Nosta kylmään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. Koristele daim-rakeilla.

Eikä taaskaan vältytty pieneltä kömmähdykseltä :D Minä niin innoisani teen näitä juttujani, etten aina muista ajatella sitä mitä teen. Olin murskannut suklaiset kaurakeksit ja sulattelin voita pienessä kattilassa. Lorautin voit samantien keksien sekaan monitoimikoneeseen ja kone pyörimään. Voitte kuvitella, mitä tapahtui suklaalle sen kohdatessa kuuman voin :D Paineltuani keksiseoksen vuoan pohjalle huomasin miten irtopohjavuokani pohja ei aivan nesteen pitävä tainnut ollakaan vaan valutteli sitä suklaista nestettä pitkin pöytää. No, vuoka vähän isomman kakkuvuoan sisään ja ongelma hoidettu :D

Siskoni ehdotti tänään taas uutta lisäystä blogiini :) Ja ajatus jäi oikeasti nyt hautumaan tuonne korvien väliin. Hän sanoi, että tee tästä samalla ns. muotiblogi. Päivän asut blogiin niin itseltäni kuin lapsiltanikin, ilman naamakuvia tottakai. En tiedä, kannattaakohan? Haluaako joku nähdä, miten ei XL, ei edes XXL ja isompikin naisihminen pukeutuu ja miten hän pukee tyttärensä ja poikansa? Mielipiteitä otetaan vastaan :)