Meille tuli mieluisia vieraita kaukaa ja halusin tehdä jotain hyvää kahville. Juustokakkuun ei ollutkaan tarpeita, mutta onneksi muistin Marenkisen mansikkakakun... Siihen löytyi tarvittavat ainekset, kun sain yhden kananmunan lainaan siskolta, munia kun oli liian vähän. Tämä on todella hyvä, helppo ja suht nopeakin tehdä. Ohje jälleen kerran Ulla Svenskin Pipareista pitsikakkuun-kirjasta :D

Harmittaa kun en ottanut kuvaa heti kakun tehtyäni, nyt tuli nuo mansikanmehun valumisjäljetkin kuvaan...

Marenkinen mansikkakakku

Pohja:

3 kananmunan keltuaista

1½ dl sokeria ja 1 rkl vaniljasokeria

½ dl maitoa

2½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ dl voisulaa

Vatkaa keltuaiset  ja sokerit vaahdoksi. Lisää maito ja jauhot. Lisää jäähtynyt voisula ja kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Marenki:

3 kananmunan valkuaista

2½ dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkaten joukkoon. Levitä marenki pohjan päälle ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Marengista tuli tosi makeaa, seuraavalla kerralla laitan ehkä hiukan vähemmän sokeria mukaan :) tai sitten en...

Täyte:

3 dl vispikermaa ja mansikoita

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Levitä toisen osan päälle vatkattua kermaa ja mansikoita. Aseta toinen puolikas täytteen päälle ja levitä loppu vaahto kakun pinnalle. Koristele mansikoilla. Kermaa olisi saanut olla enemmänkin, seuraavalla kerralla tulee vamaankin lisättyä kerman määrää ehkä jopa viiteen desiin :) Nyt nimittäin laitoin neljä desiä ja minusta se oli ehkä hiukan liian vähän...