Tämä on se "the plussakakku" eli kaksplus-keskustelupalstalta aikoinaan bongattu mikrosuklaakakku. Helppo, nopea ja minun makuuni todella hyvä. Täydellinen vierasvara silloin kun ei ole mitään tarjottavaa. 10 minuuttia ja kakku on jo jäähtymässä. Hiukan vatkattua kermaa tai vaniljajäätelöä, nam!!!

Tänään minullekin kävi niin, että ystävän tullessa kylään, ei ollut kahville mitään tarjottavaa. Muistin tämän ohjeen, jonka ainekset yleensä aina löytyvät kaapista. Ystävä istui keittiön pöydän ääressä samaan aikaan kun kakkua tein eikä tosiaan mennyt kuin parisenkymmentä minuuttia, niin kakku oli tarjottavana :) Suosittelen kokeilemaan, ellei ole jo tuttu ohje.

Suklaakakku mikrossa

2 dl vehnäjauhoja

1½ dl sokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 dl juoksevaa / sulatettua margariinia

3 munaa

Sekoita kuivat aineet. Lisää margariini ja muna, sekoita. Kaada vuokaan ja mikrota täydellä teholla (n. 700 w) 4-5 minuutin ajan. Valmis! Näin helppoa siis, ei tarvita sähköisiä mööpeleitä, itse sekoitin taikinan tällä kertaa jälkiruokalusikalla :) Vuokana käytin silikonista leipävuokaa, sellainen mikron kestävä ja mikroon mahtuva se täytyy olla :) Otin mikrosta pois, kumosin lautaselle ja annoin jäähtyä kymmenisen minuuttia ilman vuokaa. Sillä aikaa vatkasin (mansikka)kerman ja eikun tarjolle.