Ja toinen jälkkäri mitä tuli kokeiltua oli appelsiini-jäätelövaahto. Tätä tehtiin työpaikalla koululaisten toimesta, joten minäkin halusin kokeilla. Alkuperäinen ohje menee suurin piirtein niin, että appelsiinit puolitetaan ja hedelmänliha koverretaan ulos niin, että kuoret pysyvät ehjinä. Hedelmä sekoitetaan pehmeään vaniljajäätelöön, annostellaan appelsiininkuoriin ja sitten hyytymään pakkaseen. Nyt kuitenkin minulla oli jäätelö vähissä, pakkasessa oli vain trio-pakkajäätelöä josta sitten pihistin vaniljapuolen kokonaan. Appelsiinitkin kuorin ihan reilusti ja tein jälkkärin suoraan jälkiruokamaljoihin. Appelsiininlihat soseutin, mutta sekaan jäi turhan paljon sattumia. Seuraavalla kerralla pitää joko kuoria niin, että myös ne lohkojen kuoret lähtevät pois, tai ottaa mukaan vain pelkkä mehu. Ja koska jälkkäriä tuli sen verran vähän, vatkasin hiukan flora vanillaa ja sekoitin sekaan. Sitten pakkaseen. Ja tuli hyvää!! Ilman vanillaa jälkiruoka oli ehkä hiukan parempaa, jäätelö ja appelsiini maistuivat enemmän, mutta tosi hyvää oli tuon vanillankin kanssa. Ehkä hiukan kauemmin olisi saanut pakkasessa olla, että olisi enemmän jähmettynyt, mutta käy se noinkin :)

Appelsiini-jäätelövaahto (noin 5:lle hengelle)

2 appelsiinia

n. 3- 4 dl vaniljajäätelöä

n. 1½ dl Flora vanillaa

Kuori appelsiini ja soseuta hedelmä. Sekoita pehmeään jäätelöön. Vatkaa vanilla vaahdoksi ja lisää jäätelön sekaan. Annostele maljoihin ja laita pakkaseen jähmettymään. Koristele appelsiininpaloilla, itse käytin mandariinia.