Tänä vuonna halusin kokeilla joulukahvipöytään glögikakkua. Ja tottakai ihana ja luotettava Kinuskikissa tarjosi tähän loistavan ohjeen. En ala tuota ohjetta erikseen enää kirjoittelemaan, Kinuskikissalta kun se löytyy tuon ylläolevan linkin takaa :)

Mutta jotta jotain kirjoitettavaa tulee, pitäähän minun kertoa kämmeistäni kyseisen kakun kohdalla :) Kaikki sujui hyvin, tyytyväisenä sain kakun valmiiksi ja laitoin jääkaappiin hyytymään. Kello oli jo kymmenen pintaan illalla aatonaatona ja köpöttelin sohvalle. Sitten tuli sellainen tunne, että olin unohtanut jotain... Hetken tuumailtuani tajusin, että ne liivatteet ovat kylmässä vedessä likoamassa vieläkin. Unohdin sitten täytteestä liivatteen. No, onneksi oli suht helppo homma kaapia täyte takaisin kulhoon ja sekoitella liivatteet sekaan. Helppo moka korjata :)

Annoin kakun siis hyytyä yön yli ja aamulla sitten oli tarkoitus tehdä glögikiille päälle. Olimme äitini luona ja äiti tottakai aattoaamuna touhuili kovaa vauhtia joulupöytään särvintä. Minä sitten siinä valmistelin kiilteen ja samalla naureskelin äidille, että saa nähä pysyykö kiille vuoassa. No, kiille täytteen päälle ja takaisin jääkaappiin hyytymään. Parin tunnin päästä menin kurkkaamaan miltä näyttää... Ja näyttihän se. Kakun alapuolella (kakku oli ritilähyllyllä) oli uunilohi kermassa maustumassa paistamista varten. Kala kermoineen oli saanut kauniin glögikuorrutteen. Kiille oli kuin olikin jostain valunut kalan päälle. No, onneksi hyytynyt glögikiille oli helppo kaapia päältä pois :) Ja oli muuten hyvää kalaa, ensi vuonnakin pitää ehkä harkita kalan maustamista glögillä :D

Ja jos vielä itse kakusta... Oli muuten tosi hyvää! Puolukat sopii tosi hienosti täytteeseen, ei ollut liian makeaa vaan just hyvää. Hiukan pelkäsin sitä, että puolukat ovat liian kirpeitä täytteeseen, mutta ei. Antoivat sopivasti makua. Kannattaa kokeilla vaikka uudeksi vuodeksi :)

Uuden vuoden menu onkin seuraavaksi suunitelmissa... Ehkäpä tarjoan pikkupitsoja, kanasalaattia, hedelmälautasen, lapsille nakki-lihapullavartaita ja joku hyydykekakku tottakai...