Taas oli se aika vuodesta, että tuo esikoinen vietti syntymäpäiviä. Tällä kertaa poikaselle tuli mittariin viides vuosi. Viime vuoden linjaa jatkettiin kakkuosastolla, sillä pikkumies tahtoi kakkuunsa Mauri Kunnaksen Luuranko Leon (kirjasta Hui kauhistus). Kirjan kuvasta siis kopio, vähän suurennosta peliin ja malli oli sillä selevä. Luurangon tein taas valkosuklaasta. Ihan tarkkaan työhön en pussi ja pussin kulmaan reikä systeemillä pystynyt, sillä suklaat vähän leveni, mutta aikas hyvä siitä kuitenkin tuli. Hankintalistalle meneekin nyt joku kirjoitustylla, se voisi olla omiaan tällaiseen suht tarkkaan piipertämiseen :)

Pohjat tein kääretorttuohjeella ja ihan pellillä. Sain tarpeeksi kokoa kakulle. Kuorrutus taloussuklaata ja kermaa, täytteinä tällä kertaa ihan vain mansikka- ja mustikkarahkaa. Kostutus maidolla.

Luuranko Leo kakkunen

Pohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

½ dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

(3 rkl kaakaojauhetta)

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään.

Täytteet:

1 prk rahkaa

2½ dl vispikermaa

sokeria maun mukaan

mansikoita/mustikoita

Kerma vaahdoksi sokereilla maustettuna. Sekoitetaan rahka joukkoon, sitten marjat.

Suklaakuorrute

100 g taloussuklaata

½ dl kuohukermaa

Paloittele suklaa kerman joukkoon kattilaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulannut. Kiehuttele vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Kaada kakun päälle keskeltä aloittaen.

Pursotukset vispikermalla, luuranko valkosuklaata ja hauskat merirosvokynttilät Ullanunelmasta.