Kummipoikani selaili leivontakirjojani ja etsi herkulliselta näyttävää kakkua. Tarkoitus oli löytää juustokakkuohje, mutta löytyikin namilta näyttävä suklaakakkuohje. Tämä ohje on Ulla Svenskin Pipareista pitsikakkuun-kirjassa. Tämä kirja ei petä koskaan :D Tämä kakku keräsi kehuja etenkin naisväeltä Tämä kakku kannattaa tehdä vuorokautta ennen tarjoilua, sillä kakun on hyvä mehevöityä liemissään ainakin yön yli :)
Mehevä minttusuklaakakku
Pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanlijasokeria
1 dl maitoa
150 g sulatettua voita
1½ dl Marianne-karkkimurskaa
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Lisää maito, sulatettu rasva ja karkkirouhe, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 - 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista. Pyyhi vuoka talouspaperilla ja laita kakku takaisin vuokaan.
Kostutusliemi:
1 dl vettä
1 rkl sokeria
(2 tippaa minttuaromia)
Kiehauta vesi ja sokeri. Mausta halutessasi minttuaromilla. Anna liemen jäähtyä. Kostuta lämmin kakku liemellä ja peitä vuoka foliolla. Kun kakku on jäähtynyt, nosta se kylmään vuorokaudeksi mehevöitymään.
Kuorrutus:
3/4 dl kuohukermaa
150 g minttusuklaata
Kaada kerma kattilaan ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulannut, varo palamista. Kaada kuorrutus kakun päälle ja koriste haluamallasi tavalla.
Minä koristelin kakun itse tekemälläni kukkasella sekä Kinuskikissan pitsirullilla. Kukkasen ohje myös Kinuskikissalta, mutta linkin annan sitten kun kukkasia on enemmänkin ;)
Kommentit