Huh, rippijuhlat on juhlittu ja tarjottavat onnistuivat yli odotusten jos ei noita edellisen postauksen kuivakakkuja oteta lukuun :) Leipominen on kyllä hurjan kivaa, mutta toisaalta aikataulun mukaan meneminen antaa oman mausteensa mukaan...

Minun tekemänäni tarjottavana oli kuudenlaista makeaa syötävää. Pääosin tehty ripille pääsijän toiveiden mukaan. Täytekakussa vain sooloilin täysin ihan oman mieleni mukaan sekä kuivakakkumuutos tuli epäonnistuneiden kakkusten myötä, mutta muutoin oli sankarin omia toiveita.

Aloitetaan tarjottavien purkaminen kuivakakulla. Kun aluksi aikomani kuivakakut epäonnistuivat, turvauduin tuttuun ja turvalliseen sitruunakakkuun, joka ei petä koskaan. Itse en tätä ehtinyt (jaksanut) maistaa, mutta vanhalla kokemuksella: HYVÄÄ ON!! :)

Sitruunakakku

200 g voita

2 dl sokeria

3 munaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 sitruunan raastettu kuori

3 tl sitruunamehua

Voitele ja jauhota vuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa munat yksi kerrallaan sekaan. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne sekä vaniljasokeri kakkutaikinaan. Raasta pestyn sitruunankuori sekä lisää kuoriraaste että sitruunamehu taikinaan. Itse lisään hiukan enemmän sitruunamehua, tykkään kun sitruuna maistuu kunnolla tässä kakussa. Kaada vuokaan, paista 175 asteessa noin 50 - 60 minuuttia.