Siskoni valmistui piiitkän puurtamisen jälkeen insinööriksi ja tottakai tuota mahtavaa suoritusta piti juhlia. Mie sain kunnian toimia jälleen paakarina ja kalakakkua lukuunottamatta leipomukset olivatkin minun käsialaa. Toiveina oli lapsia ajatellen porkkanaleivoksia (näitä en tällä kertaa kuvannut, kun sama ohje on jo täällä blogissa), lihahyydykekakku, juustokakku ja täytekakku. Teen nyt kuitenkin jokaisesta oman postauksen ja aloitan lihahyydykekakulla...

Otin pieneksi ohjenuoraksi Kinuskikissan hyydytetyn lohivoileipäkakun ohjeen ja tein siitä lihaisan version. Minusta tästä tuli aika hyvää, täyte onnistui hyvin ja omaan suuhuni tosiaan maistui makoisalta.



Hyydytetty lihavoileipäkakku

Pohja:


 
Tummaa, pitkittäin siivutettua vuokaleipää
lihalientä
 

Kastele vuokaleivänviipaleet molemmin puolin lihaliemessä ja asettele irtopohjavuoan pohjalle. Itse käytin tässä neliönmuotoista vuokaa.

Täyte:

 
4 liivatelehteä
350 g saunapalvea tai muuta kinkkua yms. lihaa.
1 ruukku persiljaa
1 keltainen paprika
4 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
pippuria
(suolaa)
lihalientä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuutioi paprika ja liha mahdollisimman pieneksi kuutioksi. Silppua persilja. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto. Lisää liha/paprika/persiljaseos ja mausta haluamallasi tavalla. Minä lisäsin hiukkasen suolaa, kun sitä tuntui vaativan. Kuumenna lihaliemi ja liota liivatteet sekaan. Lisää ohuena norona täytteen sekaan ja sekoita hyvin. Levitä täyte pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin, mielellään yön yli.

Koristele haluamallasi tavalla. Minä käytin leikkeleitä, kurkkua, kirsikkatomaatteja ja persiljaa.