Pikkuinen poikani täyttää huomenna 25.1. kokonaiset neljä vuotta, joten synttärijuhlinnat olivat tänään ajankohtaisia. Pojan kakkutoive oli niinkin hurja kuin musta kakku, jossa on pääkallo. Ja vielä kun etsimme pääkallomalleja netistä, hän tahtoi erään kuvan perusteella mukaan myös miekat.

Mustan kuorrutteen ohjetta metsästelin, sillä marsipaani ei oikein istu meidän suuhun. Kinuskikissan blogista löysin ohjeen lakritsikinuskille. Samasta blogista bongasin myös pirtsakan sitruunatäytteen ohjeen. Päätin laittaa vadelmaa toiseen väliin ja sen ohjeen nappasin Ulla Svenskin kirjasta Pipareista pitsikakkuun vadelmarahkakakusta.

Sitruunatäyte

Mousse:

4 munaa

1 dl sokeria

6 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa.

Vaahdota kerma, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vaahdot tuorejuuston kanssa.

1 dl appelsiini/sitruunamehua (n. 1 appelsiini ja ½ sitruunaa)

1 appelsiinin raastettu kuori

5 liivatetta

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiini-sitruunamehu ja liota siihen liivatteet. Kaada mehu moussen sekaan sekä lisää appelsiinikuoriraaste. Tästä täytteestä tuli tekovaiheessa hiukan liian juokseva, mutta ratkaisin tilanteen niin, että laitoin sitruunatäytteen päällimmäiseksi enkä laittanut viimeistä kakkukerrosta paikoilleen lainkaan yön ajaksi. Aamulla täyte olikin juuri sopiva, paksu ja ja jämäkkä.

Vadelmatäyte:

250 g maitorahkaa

4 dl kermaa

1 dl vadelmia

2 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

1 dl sokeria

5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahtoon rahka ja murskatut vadelmat. Mausta vaniljasokerilla, sitruunamehulla ja sokerilla. Liota liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja sekoita ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen sekaan. Minä ruukaan leipoessa seurata yleensä aina aika orjallisest ohjetta, enkä taaskaan siis tajunnut, että tästä vadelmatäyteannoksesta tulee aika iso. Niinpä täytettä jäikin hieman yli, vaikka reilun kerroksen sitä kakun väliinkin laitoin.

Lakritsikinuski:

100 g Kick-karkkeja/patukoita

1 dl kermaa

Paloittele patukat kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna ja sekoittele tasaiseksi seokseksi. Anna hieman jäähtyä ja kaada kakun päälle.

Pääkallon ja miekkojen mallit etsin netin ihmeellisestä maailmasta. Yhdistin kaksi eri kuvaa, sulatin levyllisen Pandan valkoista suklaata ja pursottelin pussin avulla kuviot leivinpaperille. Coctail-tikulla oli hyvä levitellä suklaat suht tasaisesti mallin päälle. Sitten vain pakkaseen jähmettymään.