Tänään tein ruuaksi lihapullia. Olen joskus löytänyt muistaakseni yhteishyvästä herkullisen lihapullareseptin ja nykyään teen lihapullat aina sillä ohjeella, tosin vähän mukaellen riippuen siitä mitä kaapista löytyy :) Määriä en nyt osaa laittaa, sillä nykyään nämä tulee tehtyä sillain vähän tuota ja tämän verran tätä - tyylillä :D

Lihapullat

jauhelihaa

korppujauhoa ja maitoa

porkkana (perunakin kuuluisi mukaan, mutta tällä kertaa jäi laittamatta)

kananmuna

(aurinkokuivattutomaattituorejuusto)

(juustoraastetta)

suolaa, pippuria

(pekonia)

sipuli

Anna korppujauhojen turvota hetki maidon kanssa. Pilko sipuli pieneksi, raasta porkkana (ja peruna). Kuutioi pekoni. Sekoita ainekset sekaisin tasaikseksi massaksi ja pyörittele lihapulliksi. Paista 200 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.

Jämälihapullat näistä teki se, että lisäilin taikinaan mukaan nuo suluissa olevat purkkien ja pussien loput. Eli pekonia, juustoraastetta ja tuorejuustoa harvemmin tulee lihapullissa käytettyä, mutta nyt kun niitä kaapista jonkin verran löytyi, pitihän sitä testata. Ja hyviä tuli :)

Lisäksi tein porkkana-perunamuussin. Salaatiksi kävisi joku värikäs, esim. meloni-jäävuorisalaatti, sillä muutoin annos on aika väritön. Annoskuvaa en tajunnut ottaa, olin jo ehtinyt syödä oman ruokani, ennen kuin tajusin että tämä voisi olla hyvää materiaalia tännekin :)