Tällä kertaa oli yllättävän hankala keksiä aihe kakulle. Prinsessamme kun ei itse osaa vielä kertoa toiveitaan, joten äidin piti ihan itse päättää millaisen kakun tyttöselle väsää. Ja kruunukakkuunhan sitten päädyin, prinsessa kun tuo tyttönen on  Halusin ehdottomasti tähän kakkuun trooppisessa juustokakussakin olleen tuorejuustotäytteen. Sille kaveriksi päätin sitten etsiä netin syövereistä jonkun hyvältä kuulostavan mustikkatäytteen. Löysikin yhden mielenkiintoisen täältä. Loppupeleissä olisin jommalta kummalta täytteeltä kaivannut vähän enemmän potkua, sillä molemmat täytteet olivat loppujenlopuksi aika mietoja, mutta hyvää silti tuli :) Kultaisen kruunun sain aikaan keltaisella elintarvikevärillä. Välillä harmittelen kovasti, etten hirveästi pidä marsipaanin mausta, sillä saisi aikaan niin monenlaisia, upeita kakkuja. Mutta koska en tosiaankaan tykkää marsipaanista, täytyy kaikki nämä kakkuset soveltaa ilman tuota kyseistä ainetta. Tässä kakussa muuten sydämet tein marsipaanista, minun piti tehdä kruunuun köynnöskukkasia, mutta unohdin ostaa vihreän marsipaanin :D

Kakun kostutin maidolla. Pursottamiseen käytin flora vispiä johon lisäsin vatkaamisvaiheessa 1 rkl vaniljakreemijauhetta yhtä purkkia vispikermaa kohden. Ja kuten kuvista huomaa, en ole mikään kaksinen pursottaja, mutta harjoittelen kovasti :D

 

Kruunutäytekakku

Pohja:

8 munaa (kaksi lasillista)

2 lasillista sokeria

2 lasillista vehnäjauhoja + 2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Mustikkatäyte:

1½ dl flora vispiä

250 g mascarponejuustoa

3 - 4 dl mustikoita

4 rkl tomusokeria

1 liivatelehti + tilkkavettä

 

Tuorejuustotäyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

2½ dl vispikermaa

2 rkl kiehuvaa vettä + 4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan. Sekoita tuorejuuston sekaan sokerit ja sitruunamehu. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää seos ohuena nauhana tuorejuustotäytteseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma ja lisää se täytteeseen varovasti käännellen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kruunuosan tein ihan kääretorttupohjasta. Leikkasin kaksi kruunua ja laitoin niidenkin väliin hiukan tuorejuustotäytettä. Kruunun päällystin ensin keltaisella kermavaahdolla ja sen jälkeen koristelut. Itse käytin nyt erilaisia strösseleitä ja marsipaanisydämiä.

 

Laita liivate likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää juusto sekä mustikat (murskaa osa mustikoista, tulee maku paremmin esille). Lisää tomursokeri. Sulata liivate kuumaan veteen ja lisää ohueana nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.