Pipareista pitsikakkuun-kirjasta (Ulla Svensk) löytyi tämmöinenkin herkku, jota piti päästä ehdottomasti kokeilemaan. Maku oli ihan mielenkiintoinen, täytyy kyllä tehdä toistekin :D
Omena-valkosuklaakääretorttu
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2-3 rkl kaakaojauhetta toiseen puoleen massaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi. Ota massasta puolet ja laita pursotinpussiin. Lisää loppuun massaan kaakaojauhe. Laita tumma massa toiseen pursotinpussiin. Pursota ensin vaaleata massaa pellille raidoiksi, niin että raitojen väliin jää tilaa tummalle. Pursota sen jälkeen tumma massa. Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa torttu sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään.
Täyte:
1 dl omenahilloa
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Levitä jäähtyneen pohjan päälle omenahillo. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuustoon. Lisää hillon päälle valkosuklaa-tuorejuustotäyte. Kääri tiukahkolle rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa.
Kommentit