Pipareista pitsikakkuun-kirjasta (Ulla Svensk) löytyi tämmöinenkin herkku, jota piti päästä ehdottomasti kokeilemaan. Maku oli ihan mielenkiintoinen, täytyy kyllä tehdä toistekin :D

Omena-valkosuklaakääretorttu

Pohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

2-3 rkl kaakaojauhetta toiseen puoleen massaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi. Ota massasta puolet ja laita pursotinpussiin. Lisää loppuun massaan kaakaojauhe. Laita tumma massa toiseen pursotinpussiin. Pursota ensin vaaleata massaa pellille raidoiksi, niin että raitojen väliin jää tilaa tummalle. Pursota sen jälkeen tumma massa. Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa torttu sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään.

Täyte:

1 dl omenahilloa

100 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

Levitä jäähtyneen pohjan päälle omenahillo. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuustoon. Lisää hillon päälle valkosuklaa-tuorejuustotäyte. Kääri tiukahkolle rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa.