Ja kun kerta päivälliseksi söimme lihapullia muussilla, pitihän sitä sunnuntain kunniaksi tehdä vähän jälkiruokaa. Arkisesti kylläkin kiisseliä, tosin tuoreista appelsiineista puristetusta mehusta :) Ei ollut yhtään appelsiinituoremehua kaapissa, mutta appelsiineja oli iso keko. Mehulingolla sain viidestä appelsiinista noin 5 dl mehua.
Appelsiinikiisseli
5 dl appelsiinimehua
1½ rkl perunajauhoja
sokeria
vaniljasokeria
appelsiinin paloja
Kaada kylmä mehu kattilaan ja lisää joukkoon perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa. Nosta levyltä ja lisää sokeri sekä paloiteltu appelsiini. Jaa annoskulhoihin ja anna hetken jäähtyä. Lisää pinnalle nokare kermavaahtoa.
Tosiaan, täytyy sanoa että parempaa kiisseliä tuli kuin tuoremehusta tehtynä. Täytyy seuraavan kerran muistaa kun appelsiini meinaa jäädä syömättä, että kiisseliähän niistä tulee ja hyvää sellaista :)
Kommentit