Siskollani oli tosiaan tänään syntymäpäivä. Otin vapauden tehdä hänelle kakun ja olin tosiaan saanut kuningasajatuksen: käsilaukku"friikille" käsilaukkukakku :) Alunperin tarkoituksena oli tehdä marsinpaanista kuorrutus, siskoni kun tykkää marsipaanista. Suunnitelmat muuttuivat kuitenkin, kun sain päähäni tehdä hänen lempparilaukustaan variaation... Tuo päähänpisto ei ollut kovinkaan hyvä. Johtuen siitä, että en millään ehtinyt enää saada mistään mustaa sokerimassaa enkä edes mustaa elintarvikeväriä, että olisin saanut värjättyä marsipaania mustaksi. Käsilaukku kun on musta. Hätä keinot keksii, joten päälle tuli pääkallokakussa ollutta lakritsikinuskia.

Reunojen musta kuorrutus aiheutti sitten päänvaivaa, mutta siihen sitten ajattelin kokeilla laittaa lakumattoja. En niin kovin tyytyväinen ollut lopputulokseen noiden osalta, mutta paremman puutteessa menetteli. En muutenkaan ollut kovinkaan tyytyväinen kakun ulkonäköön, mutta ihan kiva se kuitenkin oli :) Ja maistui hyvältä, huolimatta siitä, että unohdin kostuttaa kaksi päälimmäistä kakkupohjakerrota :D Yritin myös paikkailla hiukan tuota lakumattojen yläreunaa, ettei niin selkeästi näkyisi ero, lakritsikastikkeella, mutta eipä se oikein onnistunut. Olisi pitänyt olla enemmän kickejä, olisin saanut tehtyä niistä lisää kinuskia...

Täytteet löysin totuttuun tapaan Kinuskikissalta. Lakritsaiseen kakkuun tietenkin lakritsitäyte, jonka tein ihan liivateversiona. Muuten tosi hyvää!! Toiseen väliin sitten pirtsakkaa sitruunatäytettä. Ennen täytteiden lisäämistä sipaisin pintaan hiukan lemon curdia ja kostutin maidolla sen alimman pohjan :) Pääkallokuvio sulatettua valkosuklaata ja ruususet marsipaania.

Lakritsinen käsilaukkukakku

Sitruunatäyte

3 liivatetta

½ sitruunan kuori ja mehu (n. 3 rkl)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl veriappelsiinijogurttia

½ prk maitorahkaa (n. 125 g)

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 valkuaista

Laita liivatteet likoamaan. Raasta sitruuna ja purista mehu. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, rahka, sitruunankuori ja sokerit. Vaahdota valkuaiset. Sulata liivatelehdet kiehautettuun sitruunamehuun ja sekoita täytteeseen. Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen. Hyydytä jääkaapissa.

Lakritsitäyte

125 g Kick-patukoita

1½ dl kuohukermaa

1 1/4 dl Flora vispiä

2 liivatetta + tilkka kuumaa vettä

Kaada kuohukerma ja paloitellut kick-karkit teflonkattilaan. Keitä kunnes karkit ovat sulanneet. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja lisää ne sen jälkeen kuumaan kastikkeeseen. Anna hiukan jäähtyä. Vatkaa sillä aikaa vispi vaahdoksi ja lopuksi yhdistä vaahto ja lakritsikastike.