Suolaisen tarjottavan ohje löytyi tällä kertaa myöskin kirjasta Pipareista pitsikakkuun. Ekaa kertaa tein suolaista piirakkaa ja todella hyvää tuli :)

Mirun herkullinen lohipiirakka 

Pohja:

400 g valmista piirakkataikinaa

Kauli piirakkataikina ja painele se voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan.

Täyte:

2 pientä purjoa

2 sipulia

1 punainen paprika

150 g graavilohta

100 g juustoraastetta

1 dl tilliä

pippuria

paprikaa

3 kananmunaa

1 3/4 dl ruokakermaa

Kuullota pannulla pieneksi pilkotut sipulit, purjo sekä paprika. Lisää joukkoon pienitty lohi, juustoraaste, silputtu tilli ja mausteet. Vatkaa kananmunat kerman joukkoon ja kaada seos täytteeseen. Sekoita hyvin. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia 200 asteessa.

Itse en tällä kertaa laittanut ollenkaan sipulia, purjoakin vain yhden. Mutta minusta tämä ei enempää kaivannutkaan, hyvin maistui vierahille :)