Yksi rakkaistani, siskoni nuorimmainen täytti 10 vuotta. Minä sain kunnian tehdä kakun ja pojan toiveita kuunnellen tulikin tehtyä oikein kunnolla mansikkainen kakku. Poika kun ei kermavaahdosta ja kakuista yleensä tykkää, mutta mansikkakakku menettelee. Pohjan ohje sama kuin kruunutäytekakussa. Kostutus maidolla. Kakku oli kuulemma ehkä liiankin kostea, itse kun en ole vielä kakkua ehtinyt maistamaan. Hyvää se silti kuulemma oli :) Välissä mansikkaa ja mansikkarahkaa, päällä mansikkakermaa sekä mansikoita :)

Täyte

Mansikoita viipaleina

Mansikkarahka

2 ½ dl Vispikermaa

n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta

vaniljasokeria

sokeria

200 g maitorahkaa

mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakreemi aika alkuvaiheessa vatkausta. Mausta tarpeen mukaan sokereilla. Lisää sekaan rahka ja mansikat. Viipaloi osa mansikoista ja levittele kakun väliin. Laita päälle rahkaa. Toinen väli samalla mallilla.

Mansikkakerman sekaan laitoin myös vaniljakreemijauhetta helpottamaan pursotusta. Noin 1 ruokalusikallinen, jos kermaa on 2½ dl. Tulikin tällä kertaa aika jämäkkä vaahto pursotettavaksi, ihan käsi meinas kippeytyä

Päälle puolitettuja mansikoita ja hyytelösokeri"liemi".

Koin muuten pienen ahaa-elämyksenkin ennen kuin aloin kakkua tekemään... Olen aina tuskaillut kun sitä, että kun hyytelösokeriliemen kaataa marjojen päälle, se valuu reunakermoille ja tekee rumat raidat. No vasta nyt tajusin laittaa ensin päällisen kuntoon hyytelöineen ja vasta sitten pursottaa reunat  Tämä kertonee sen, etten tosiaankaan ole mikään keittiöihme, vaan harjoitteleva kotikokki/leipuri :) Mutta mukavaa kun oppii koko ajan jotain uutta.

Seuraava projektini todennäköisesti on kakku siskoni syntymäpäiville. Olen saanut kuningasajatuksen, mutta saa nähdä kuin toteutuksen kanssa käy