Yksi ehdottomista lempparikahvikakuistani on mustikkatiikerikakku. Bongasin tämän ohjeen joskus jostain lehdestä, enää en muista mistä ja se vain sitten tuli jäädäkseen minun reseptivalikoimaani...

Mustikkatiikeri

250 g margariinia tai voita

2½ dl sokeria

4 munaa

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

(1 limetin raastettu kuori)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot (ja limetin kuori) keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon.

Mustikkaraita

1 dl jäisiä mustikoita

2 rkl sokeria

Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa. Lisää mustikkasose 1/3 taikinasta.

Kaada puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kaada päälle mustikkaraita. Lisää päälimmäiseksi vaalea takina. Paista kakkua 175 asteessa alimalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Koristelun tein vain sulatetulla Karl Fazerin Nordic Gourmet Blueberryllä...