Päätin joutessani kokeilla mekonkin tekoa pikkuihmisille, housut ja paita kun on jo testattu. Suuri Käsityölehti 3/2005 löyty ihan kiva ja suht simppeli liivimekon ohje. Tai ainakin kuvittelin sen simppeliksi ;) Helppo kaava kun piti olla ja ihan kuvitettunakin vielä :D

Koko mekossa on 104, joten aivan liian isohan siitä tuli. Olisi varmaan riittänytkin se 92 (98 puuttui kokonaan), mutta ajattelin, että on heti pieni jos tuon pienimmän koon teen. Ei olisi ollut varmaankaan liian pieni vaan sopinut hyvin pidempäänkin :)

Kankaaksi valikoitui kirppislöytö useamman vuoden takaa. Muistaakseni Marimekon Nekku-nimistä kangasta. Jos joku tietää paremmin, niin huutelee sitten HEP!

Olalla kiinnittiminä on ihan vain tarrapalat, multa kun onneks tuota tarraa löytyy kestovaippaompelusten jäljiltä.

Ongelmia tosiaan aiheutti ohjeen kolmas kohta: " Aseta etu- ja takakappale oikeat puolet vastakkain, vedä alavarat sivujen jatkoksi. Ompele alavarojen ja liivihameen sivusaumat." Ja minä en vain ymmärtänyt tätä kohtaa vaikka kuvakin oli matkassa. Kahdesti ompelin ihan pieleen, joten ratkojalla oli töitä. Kolmas kerta toden sanoi ja vihdoin tuokin kohta onnistui kunnialla :)

Mutta ihan kiva mekkonen tästä tuli, en tosin välttämättä tee enää samalla kaavalla mekkoa, täydellisen mekkokaavan etsintä taitaa jatkua :)

Täytyy vissiin enemmänkin alkaa käsitöitä tekemään, kun juhliakaan ei ole tiedossa. Ei siis tule niin herkästi leivottua eikä kokeiltua uusia ohjeitakaan. Ellen kehittele jostain juhlimisen aihetta, kuten vaikkapa se että on torstai, pikkuneiti oppi uuden sanan tai jollakin julkkiksella on synttärit/nimipäivät :D Tuli tässä tosin osallistuttua Facebooksissa luovien ihmisten yhteisleikkiin, joten tässä tulee tehtyä jotain itse kuudelle henkilölle, eiköhän niistäkin kuvat tänne pääse. Mulla on aika suuret suunnitelmat, katsotaan nyt kuitenkin kuinka käy :)