Kun pääsiäismenu käsitti pääruokana kanavartaita, niin jälkiruokana olikin sitten mämmivaahto. Ohjeen bongasin Yhteishyvän ruokamaailmasta. Itse en henkilökohtaisesti mämmistä pidä, saatan juuri ja juuri syödä ruokalusikallisen runsaan sokerin ja kerman kera, mutta siihen se jää. Tämä jälkkäri olikin sitten sellainen, että minäkin pidin. Mämmi maistui kyllä reilusti, mutta ei liikaa. Tykkäsin :D Reseptin hauska idea pursottaa vaahto suklaamuniin jäi toteuttamatta kun munakupit puuttuivat, eikä ideavarastostani löytynyt tähän hätään munakupille korvikkeita :) Tyydyimme siis nauttimaan vaahdon jälkiruokakulhoista.

Mämmivaahto

0,25 rasiaa mämmiä

50 g valkosuklaata

2 liivatelehteä

2 rkl appelsiinimehua

2 dl kuohukermaa

0,5 rasiaa sokeroituja appelsiinikuoripaloja

Laita liivatteet likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja vaahdota kerma. Kuumenna mehu ja liuota liivatteet joukkoon. Notkista mämmi ja sekoita siihen sula suklaa, appelsiinikuoripalat ja liivateseos. Sekoita lopuksi joukkoon kevyesti nostellen kermavaahto. Laita jälkiruokakulhoon ja jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Minua huvitti suuresti tätä vaahtoa tehdessäni tuo kohta: kevyesti nostellen. Minä kun tosiaan seuraan orjallisesti ohjetta, joten näin itseni sieluni silmin kulho kainalossa ja nuolija toisessa kädessä nostelemassa kevyesti kermavaahtoa mämmin sekaan samalla miettien, onko ote varmasti tarpeeksi kevyt, otanko nuolijasta kiinni vain kahdella sormella :D