Suunnittelin jotain hieman erilaisempaa ruokaa näin pääsiäisen kunniaksi. Päädyin kana-ananasvartaisiin, lohkoperunoihin ja -bataattiin, grillisalaattiin sekä kermaviilikastikkeeseen. Ja kun olen jo todennut, tarvitsen usein reseptin tueksi, joten jälleen sukelsin netin ihmeelliseen maailmaan. Kanavartaiden ohje löytyi täältä , ainoa variaationi oli se, että paloittelin kanan palasiksi ja lisäsin vartaisiin tuoretta ananasta. Grillisalaatin ohje löytyi Tuulentuvasta, nuo tandoorihujanamarinoidut kanavartaat kisasivat viimeiseen asti voitosta, mutta päädyin lopulta noihin soija-limettimarinoituihin vartaisiin. Ruoka oli hyvää, oikein onnistunutta. Ruuasta sai nauttia myös äitini ja hänen miehensä sekä siskoni lapsineen. Ja ainakin tosiaan naisväkeen upposi vallan hyvin :)

Soija-limettimarinoidut kanavartaat

3 broilerinrintaa/ohutleikettä yms.

3 rkl soijaa

1 limen mehu

(1 tl seesamöljyä)

(1 valkosipulinkynsi)

½ fl chiliä

1 tl raastettua inkivääriä

suolaa

pippuria

tuore ananas

varrastikkuja

Leikkaa broileri kuutioiksi. Laita marinadin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Meidän marinadista puuttui kokonaan valkosipuli, johtuen siitä että harva sen mausta pitää sekä seesamöljy. Seesamöljyä en meidän kaupasta löytänyt, joten se jäi siitä syystä pois. Marinoi broilerit ja tikuta ne varrastikkuihin ananaksen kanssa. Paista vartaat grillissä tai uunissa. Itse paistoin uunin grillillä, asteiksi laitoin 200 ja meniköhän vartaiden kypsymisessä noin 15 minuuttia.

Minä laitoin broilerin marinoitumaan jo aamulla, kun ruoka oli tarkoitus syödä viiden maissa iltapäivällä.

Paahdettu grillisalaatti sitruuna-minttukastikkeella

1 munakoiso

½ keskikokoisesta kesäkurpitsasta

2 sipulia

1 punainen paprika

n. 1 dl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

2-3 rkl hunajaa

½ punttia minttua

suolaa

mustapippuria

Pese kasvikset hyvin ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Paahda niitä kuumalla pannulla, kunnes ne hiukan pehmenevät, saavat väriä ja kuumenevat. Kaada kasvikset astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja tarkista maku. Kaada marinadi kasvisten päälle, sekoita huolellisesti ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Nauti haaleana tai viileänä vartaiden kanssa.

Lohkoperunat ja- bataatit

Perunaa tarpeen mukaan

bataatti

oliiviöljyä

hunajaa

mustapippuria

suolaa

Kuori ja leikkaa perunat sekä bataatti lohkoiksi/tikuiksi. Laita astiaan ja tee marinadi. Määriä en osaa sanoa, sillä tämän osaan tehdä ilman ohjeita ja oikeitä määriä :) Näppituntumalla siis... Kaada marinadi perunoiden päälle ja anna marinoitua jonkun aikaa. Nostelle pellille ja uunin grilliin 200 asteeseen noin 25 minuuttia. Minulla oli uunissa samaan aikaan kanavartaat, joten kiertoilmagrilli oli päällä. Tarvittaessa lisää suolaa kun perunat ja bataatti on valmista.

Kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä

sitruunamehua

suolaa

currya

chiliä

Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.

Että tämmöinen pääsiäismenu meillä :) Tottakai oli myös jälkiruokaa ja jälkiruuan jälkiruokaa, mutta niistä postaukset hiukan myöhemmin.