Tässä viikolla pohdiskelin, että mitähän kivaa sitä vapuksi tekisi. Siskoni sitten ehdotti, että kokeilisin tätä. Ja minähän kokeilin. Kookoksen ystäville todella herkullinen kakku, kannattaa ehdottomasti testata. Päälle tuleva kookoskinuski oli todella ihanaa.

Valkosuklaakookoskinuskikakku

Pohja:

225 g (n. 15 kpl) digestivekeksejä

1 dl kookoshiutaleita

110 g voita

Reunoille

1-2 karambolaa eli tähtihedelmää (miel. kovaa)

Hienonna keksit ja kookoshiutaleet. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja painele seos pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. En löytänyt kaupasta karambolaa, mutta tuoreita mansikoita löysin. Niinpä viipaloin muutaman mansikan koristeeksi. Eli ohuet viipaleet asetellaan vuoan reunoja vasten.

Täyte:

4 liivatelehteä

3 dl vispikermaa

2 levyä (200 g)  valkosuklaata

1 tlk (250 g) maitorahkaa

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 rkl sitruunanmehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sulata valkosuklaa. Kaada hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maitorahka ja sokerit. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Kuorrutus:

1 dl vispikermaa

1 dl sokeria

1 dl kookoshiutaleita

Kuumenna kattilassa kerma ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keitä viitisen minuuttia, kunnes kinuskikuorrutus on sakeahkoa. Lisää kookoshiutaleet ja jäähdytä kookoskinuski haaleaksi sekoittaen. Levitä paksu kinuski veitsellä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Minun kinuskistani tuli sen verran jäykkää tavaraa, että piti hiukan lisätä kermaa että kinuskista tuli käsiteltävää :)

Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ja tarjoa :)