Paikailislehdessämme mainostettiin, että vadelmakauppias olisi liikkeellä nyt torstaina ja perjantaina näillä leveyksillä. Me kun emme vadelmia muuten saa kuin ostamalla, niin suuntasimme torille, tosin vasta tänään *virhe*. Vadelmia oli jäljellä enää kuusi rasiaa, joten päätimme, ettei pakkaseen nyt kannata mitään laittaa. Osa tuli syötyä ja osan halusin käyttää hyödyllisesti :D Eli siis leipoa... Ja luotto-ohje kehiin ja kohta oli syntynyt pellillinen vadelmamuffineja suklaavivahteella.

Suklaiset vadelmamuffinit

Luottomuffiniohjeeni on siis Myllyn parhaiden superhelppo ohje, olenkin aikaisemmin tehnyt nämä muffinit. En siis ohjetta uudelleen laita, kun se kerran jo blogistani löytyy. Mutta suosittelen tuota ohjetta, ei tarvita vatkaimia tai muita sähköisiä vempeleitä, käsivoimat ja vaikkapa puinen lasta tai ruokalusikka riittää :)

Näihin muffineihin tuli siis vahnäjauhojen, sokerin, leivinjauheen, vaniljasokerin, kerman, munien ja juoksevan margariinin lisäksi 3 dl vadelmia ja ahaa-suklaapatukan palasia. Ostin kaupasta suklaannälkään pienen pussin noita Ahaa-suklaita, mutta kotona ei enää tehnytkään mieli suklaata. Pieni kätönen verotti muutaman (pakko tähdentää että pieni kätönen kuului esikoiselle :D ), mutta loput leikkelin neljään palaan ja heitin taikinan sekaan. Hyvää oli jälleen kerran!

Pääsin muuten ekaa kertaa testaamaan noita silikonisia muffinivuokiakin, joita sain tuliaisiksi. Ei tarvitse enää huolehtia siitä, onko muffinivuokia tarpeeksi :)

Nyt pitäisi mennä täyttämään täytekakku niin että saa maustua ja jähmettyä yön aikana. Huomenna meillä on eräs juhlapäivä, mutta siitä sitten tarkemmin kun postaan tuosta kakkusesta jotain :)