Pitkästä aikaa voisi olla jotain päivitettävääkin. Tämä loppukesä ja syksy on sellaista aikaa, että juhlat ovat vähissä ja sitä ei vain viitsi leipoa tai tehdä jotain erikoisempaa. Varsinkin nyt kun kouluhommatkin on painaneet välillä päälle. Mutta nyt taas pikkuhiljaa alkaa tulla syitä leipoa, laittaa ja testailla, joten päivityksiäkin voi tulla hiukan tiuhemmin.

Aloitetaan meidän yhden illan iltapalalla, makaronisalaatilla. Täältä löysin suuntaa omalle salaatilleni. Esikoinen oli hienosti mukana ja pilkkoi kaverina aineksia, tosin suurin osa itse pilkotuista meni suoraan omaan suuhun :) Alkuperäisestä ohjeesta jätin pois tomaatin ja kastikkeesta punaviinietikan.

Makaronisalaatti

400 g makaronia

200 g palvikinkkua, itse käytin maalaispalvikinkkua

200 g pakasteherneitä

2 - 3 kpl maustekurkkua

n. 10 cm purjoa

Makaroni keitetään. Valutetaan ja huuhdellaan kylmällä vedellä. Pilkotaan loput ainekset sopiviksi kuutioiksi, keitetään herneet ja kaikki sekaisin.

Kastike

1 prk kermaviiliä

sokeria

suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja sekoita makaronisalaatin joukkoon. MInun makuuni kermaviilikastiketta olisi saanut olla hitusen lisää, mutta hirmuhyvää oli näinkin. Näillä ainesmäärillä tuli aika iso satsi salaattia ja minä itse taisin verottaa siitä suurimman osan. Minun herkkua!!