Sisko pyysi jälleen tekemään jotain hyvää, kun hänelle oli tulossa kylään ystävä, jota ei ollut nähnyt pitkään aikaan. Pyysi jotain suolaista ja makeaa. Suolaiseksi päätin sitten tehdä kinkkufetahyrriä. Ohje tällä kertaa pääosin sovellettu, osviittaa etsitty netin syövereistä :)

Kinkkufetahyrrät, n. 30 kpl

Voitaikina:

500 g voita

7,5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 dl vettä

Täyte:

200 g chili-paprikatuorejuustoa

300 g kinkkusuikaleita

sipulia

175 g salaattijuustokuutioita.

Kauli voitaikina levyksi. Kuullota hiukan sipuilia pannulla ja ripottele taikinan päälle. Sekoita tuorejuustoon kinkkusuikaleet ja levitä pohjan päälle. Murenna hiukan lisää salaattijuustokuutioita ja ripottele täytteen päälle. Kääri rullalle ja leikkaa noin 1½ - 2 cm:n kokoisia viipaleita. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Voit laittaa hyrrät muffinivuokiin.

Ensimmäisen pellillisen ja taikinanpuolikkaan tein niin, että laitoin täytteen keskelle taikinaa, en siis "ala- ja yläreunoihin" lainkaan. Leikatessani paloja tajusin, että nyt jäi hyrrän reunat täytteettä. Paistoinkin nämä uunissa ilman muffinivuokia. Ja tämmöisiä niistä tuli :) Nämä jäivät ihan oman porukan syötäväksi.

Toisen puolikkaan taas tein niin, että levitin täytteen koko pohjalle ja laitoin hyrrät muffinivuokiin. Tämäkin toimi erittäin hyvin, hyrristä vain tuli ns. muffinimaisia, paksumia kuin ilman vuokia paistuneet. Tosin toista pellillistä paistaessa tuli moka :) Ylläripylläri! Ei kannata mennä kesken paistamisen shoppaamaan joululahjoja netistä, jos ei ole mitään hälytintä mukana. Voi muuten käydä näin:

Varsinkin nuo kertakäyttöisissä muffinivuokissa olleet hyrrät vähän paloivat :) Silikonivuokissa olleet olivat ihan hyviä. onneksi!

Mutta herkkuohje siis on tämäkin ja tosi helppo! Ei voi kun suositella :)