Jospa nyt onnistuisi tämänkin päivityksen tekeminen. Ei ole oikein vuodatus ollut yhteistyössä minun kanssani :) Muttta uudenvuodenaatoksi oli tarkoitus tehdä suklainen juustokakku valkosuklaasta ja fazerinasta. Kuitenkin autuaallisesti unohdin tehdä valmistelut edellisenä iltana, joten piti kehitellä jotain uudenvuodenaatona. Niinpä ajattelin tehdä suklaamoussea kahdesta suklaasta. Ja tulikin muuten hyvää!! Tosi makkeeta ja herkullista. Isoa annosta ei tarvita makean nälän viemiseen, hyvä niin :) Ohjetta hain googlella ja osviittaa löysinkin. Pikkusen sovelsin ja tämmöinen siitä sitten tuli :)  

 

Fazerina-valkosuklaamouss

   Valkosuklaamousse                                    Fazerinamousse

   200 g valkosuklaata                                       200 g Fazerina-suklaata

   1 kananmuna                                                1 kananmuna

   3 dl kuohukermaa                                           3 dl kuohukermaa

Sulata suklaa joko mikrossa pienellä teholla noin puoli minuuttia kerrallaan tai sitten vesihauteessa. Lisää sulanneeseen suklaaseen kananmuna ja sekoita hyvin, kunnes seoksesta tulee kiiltävää. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää noin kolmasosa vaahdosta suklaan joukkoon ja sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita varovasti. Laita tarjoiluastioihin ja laita mousse jääkaappiin muutamaksi tunniksi jäähtymään.

Vaihtelemalla eri suklaita tulee varmasti erilaisia ja hyviä makuja. Myös lisäämällä sulan suklaan sekaan esimerkiksi mariannerouhetta, saa todennäköisesti hyvää moussea. Suosittelen, helppo ja herkullinen jälkkäri, jota ei tarvitse laittaa kuin pienehkö annos per syöjä. Myöskin kakuntäytteenä voisi olla aika hyvää, hiukan liivatetta mukaan niin jämäköityy ja kakun väliin.

Itse laitoin ensin toiselle reunalle jälkkärikulhoon fazerinamoussea ja toiselle reunalle valkosuklaamoussea. Vähän valkosuklaata rouhittuna päällä. Siinä se!