Rippijuhliin toiveena oli myös mokkapalat. Nämä olivatkin hyviä, sillä koko satsi katosi etenkin nuorison suihin...
Tämä on ehdottomasti parhain mokkapalaohje, mitä olen koskaan kokeillut. En muista ohjeen alkuperää, jotenkin oli sellainen kuva, että ohje olisi löytynyt A la Marien ruokaohjeista, mutta ainakaan näin äkkiseltään en löytänyt ohjetta sieltä. Kuitenkin... Tällä ohjeella tulee ihanan pehmeitä ja paksuja leivonnaisia, syötävän hyviäkin vielä :)
Pehmoiset mokkapalat
Pohja:
3 kananmunaa
4½ dl sokeria
2 ½ maitoa
6½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
225 g voita sulana
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää maidon kanssa vuorotellen munavaahtoon. Lisää lopuksi sulatettu margariini/voi. Kaada pellille (syvä pelti) leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.
Kuorrutus:
225 g tomusokeria
4 rkl kahvia
4 rkl margariinia/voita sulana
2 rkl kaakaojauhetta
Yhdistä kuorrutteen aineet. Levitä pohjan päälle ja koristele vaikkapa nonparelleilla.
Oikeasti ihanan mehevän paksuja ja älyttömän hyviä!!
Kommentit