Eilen kotiutui ensimmäinen viiden kilon laatikollinen kotimaisia mansikoita. Yleensä se menee niin, että suurin osa näistä herkuista menee makeisiin suihin. Nyt syöjiä oli pari vähemmän, joten iltasella sain purkitettua seitsemän rasiallista herkkuja pakkaseenkin. Osa jäi vielä syötäväksi, osan tein kiisseliksi ja osa menee rahkaan ja piirakkaan.

Idean "varastin" Tyylisuuntauksia-blogista. Ensiksi tein mansikkaraparperikiisselin...

Mansikkaraparperikiisseli

n. 4 dl raparperipaloja

1½ dl sokeria

1 l vettä

reilusti mansikoita

1 dl perunajauhoja + 2 dl kylmää vettä

2 - 3 tl vaniljasokeria

Paloittele raparperit ja pehmennä niitä kattilassa sokerin kanssa viitisen. (Tämän neuvon löysin Hellapoliisilta.) Lisää vesi ja mansikat. Jätin tässä vaiheessa parisen desiä puolitettuja mansikoita lisättäväksi siinä vaiheessa kun kiisseli on valmista. Kiehuttele vielä jonkin aikaa, lisää sitten perunajauhovesiliuos ja sekoittele hyvin. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä keitä enää. Lisää halutessasi mansikoita.  Hiukan sokeria pinnalle ja valmista :)

Ja nyt niihin "varastettihin" ideoihin... Soseuta kiisseliä sauvasekottimella yms. ihan sileäksi mehukeitoksi. Nauti! Tätä meidän kuopuksemmekin hiukan joi, hän kun ei pidä kiisseleistä, koska niissä on sattumia :)

 

Lopuksi kaada mehukeittoa mehujäämuotteihin ja pakasta. Tulee herkkua!

Mansikkaraparperikiisselistä on moneksi :)