Tämän ruuan testaamisesta on jonkin verran jo aikaa, mutta kun kuva on majaillut puhelimeni tiedostoissa ja vasta nyt sain tyhjennettyä kuvat koneelle, niinpä postauskin on viipynyt. Isäntä osti Ulrika Davidssonin kirjan Hiilarit hallintaan, vähähiilihydraattinen keittokirja. Selailin kirjaa ja päätin sitten kokeilla paria ohjetta. Ja täytyy sanoa, että olipa hyvää!! Tosi hyvää! Eikä kaivannut mukaan yhtään perunaa tai pastaa :)

Pahoittelen kuvan laatua, otettu kännykällä.

Jauhelihatäytteiset juustopaprikat

4 - 6 paprikaa, mieluiten suippopaprikaa

1 rkl oliiviöljyä

400 g naudan jauhelihaa

1 valkosipulinkynsi

1 tl kuivattua basilikaa

suolaa ja mustapippuria

1 tlk paprikalla maustettua tuorejuustoa

150 g vuohenjuustoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenet ja aseta puolikkaat vierekkäin pellille.

Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannussa. Mausta jauheliha basilikalla, suolalla ja pippurilla. Minä laitoin valkosipulin sijasta tavallista sipulia. Jaa tuorejuusto ja jauheliha paprikoihin. Murenna pintaan vuohenjuustoa ja kypsennä uunissa 20 minuuttia. Koska en yhtään pidä vuohenjuustosta, käytin tilalla ihan maustamatonta tuorejuustoa. Lisäsin vain pikkulusikalla muutaman klöntin tuorejuustoa päälle. Todella herkullista!!

Paprikoiden lisukkeena tarjosin samasta kirjasta löytyvällä ohjeella tehtyä kaalisalaattia. Tämä vei oikeasti kielen mennessään, ihan taivaallista!!

Kaalisalaatti

½ valkokaalia tai kesäkaali

1 punasipuli

1 dl kermaviiliä

½ dl majoneesia

1 rkl sinappia

suolaa ja mustapippuria

Suikaloi kaali sekä kuori ja viipaloi sipuli ohuesti. Sekoita kermaviili, majoneesi ja sinappi kulhossa. Sekoita joukkoo kaali ja sipuli. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Nämä kaksi maistuivat kyllä todella hyvältä yhdessä. Tuossa kirjassa on muitakin herkulliselta kuulostavia ohjeita, joten ehkä jatkossakin niitä saatte täältä lukea :)