Kun mansikka-aika oli vielä kuumimmillaan ja kaupasta sai kotimaisia mansikoita, tuli makean nälkään tehtyä jonkinlainen juustokakku ja tällä kertaa ilman erityisiä ohjeita. Pohjaksikin tuli ihan vain kääretorttupohja :) Ihan hyvää tuli tästäkin... Ainoastaan mansikoita olisi saanut olla vähän enemmän, olisi mansikka maistunut ihan kunnolla.

Mansikkatuotos

Pohja:

4 munaa

1 dl sokeria

1 vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauhot. Paista pellillä  200 asteessa noin 7 - 8 minuuttia. Leikkaa pohjasta irtopohjavuoan kokoinen kakkupohja. (Leikkaa loppu pohja "tikuiksi" ja dippaile kermavaahdossa  ). Kostuta pohjaa hiukan vaikkapa maidolla ja vaniljasokerilla.

Täyte:

300 g mansikoita

sokeria

2½ dl vispikermaa

4 liivatetta + tilkka kiehuvaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja mausta sokerilla maun mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi myös sokereilla. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja lisää mansikkaseokseen. Yhdistä mansikkasose ja kermavaahto. Kaada pohjan päälle ja hyydyttele jääkaapissa useampi tunti. Koristele tuoreilla mansikoilla ja anna 5 -vuotiaan tehdä koemaisto keskeltä kakkua :D