Ja synttäritarjottavia vielä... Tämä oli oma suosikkini, hurmaavan kirpeä makea :D Tämä löytyi kirjasta Maailman ihanimmat leivonnaiset.

Sitruuna-marenkipiiras

taikina:

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

½ tl leivinjauhetta

1 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet huoneenlämpöiseen rasvaan. Lisää vesi ja puristele taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta vuoan päälle leivinpaperiarkki ja kaada päälle noin 3 dl kuivia herneitä/riisä. Paista pohjaa herneiden kanssa 15 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla. Nosta paperi ja herneet pois ja paista vielä 5 minuuttia.

Täyte:

1½ dl sokeria

2 dl vettä

1 dl sitruunamehua

2½ rkl maissitärkkelystä

4 keltuaista

50 g voita

1 rkl vaniljasokeria

Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan voita ja vaniljasokeria lukuunottamatta. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes täyte sakenee ja kiehahtaa. nosta kattila sivuun ja vatkaa joukkoon paloiteltu voi ja vaniljasokeri.

Marenki:

4 valkuaista

1½ dl sokeria

Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on sitkeää ja kiiltävää.

Kaada sitruunatäyte kypsälle pohjalle ja tasoita. Lusikoi päälle valkuaisvaahto ja muotoile aaltoilevaksi. Kypsennä piirasta vielä noin 10 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.

Piiras on parhaimmillaan heti, kun se on jäähtynyt.