maanantai, 4. kesäkuu 2012
Mansikkarahkajuustokakku
Mansikkarahkajuustokakku
Pohja:
ohja:1½ pötköä minttudominoja
n. 75 grammaa voita
Sulata voi. Jauha keksi murusiksi ja lisää sulatettu voi. Painele keksivoiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
6 liivatetta
n. 400 g mansikoita
2½ dl kermaa
sokeria
vaniljasokeria
250 g rahkaa
kiehuvaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla makusi mukaan. Lisää kermaan rahka. Liota liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää vesiliivate soseutettuihin mansikoihin ja lisää mansikkasose kermarahkaseokseen. Kaada pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla. Minä käytin kaupasta saatavia suklaakirjaimia sekä pikkukukkasia. Ja kun täytekakusta jäi sokerimassasta tekemiäni ruusuja yli, käytin ne tähän kakkuun.
Ja siihen ongelmaan... Tämä ei hyytynyt kunnolla. Lieneekö vika ollut sitten liivatteen vähyydessä suhteellisen runsaaseen täytteeseen verraten. Hyytyi kuitenkin sen verran, että ilman reunoja sai laittaa tarjolle. Toki hajoili turhan helposti.
Ihan maistuvainen perusjuustis tästä tuli :)
Kommentit