Insinööriksi valmistunut siskoni toivoi kakukseen musta-pinkkiä kakkua. Halusin kokeilla kaksikerroksista täytekakkua sokerimassakuorrutuksella. Edellinen yritelmäni meni totaalisesti pieleen, kakku oli ensinnäkin aivan liian kostea joten hiukan oppineena pääsin tämän kakun kimppuun.

Kakun teon aloitin ruusuja tekemällä. Tein pinkistä ja mustasta sokerimassasta kummastakin viisi isompaa ruusua ja viisi pienempää ruusua, sekä vihreästä muutaman lehden. Sokerikakkupohjia tuli kaksi, toinen kahdeksan munan ja toinen kuuden munan kakku. Pienempää kakkua silti muutamalla sentillä pienensin vielä. Edellisen kakun yhteydessä sokerimassaa olin varannut aivan liian vähän, joten nyt sitä oli kumpaakin väriä 1250 grammaa ja hyvin riitti :) Olen suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen. Kakku oli sopivan kostea, kuorrutuksen asettelu paikoilleen onnistui kohtalaisesti, vain yksi repeämä tuli. Ruusujen kiinnittäminen kakkuun oli hiukan hankampaa, elintarvikeliima meni ostoslistalle. Piparikuorrute ei toimi kovin hyvin tämmöisissä tilanteissa...Lisäksi se näkyi rumasti muutamasta kohtaa, mutta hieno tuosta silti tuli :)Mansikkaraparperi-persikkakakku

Täytteet:

4 + 4 liivatetta
1 prk persikoita kuutioituna
5 dl kermaa
250 g rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
250 g mansikkaraparperirahkaa
persikkamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Persikkatäytettä varten kuutioi persikat. Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja ota puolet toiseen kulhoon. Lisää rahka ja persikkakuutiot. Liota neljä liivatetta kiehuvaan persikkamehuun ja lisää täytteen joukkoon.

Sekoita mansikkaraparperirahka ja toinen puoli kermasta. Lisää persikkamehuun liotetut liivatteet. Täytä maidolla ja vaniljasokerilla kostutettu kakku täytteillä ja laita hyytymään yön yli.

Sokerikreemi (tähän kakkuun aineksia meni tämän verran)

300 g suolatonta voita
3 dl tomusokeria
9 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa

Notkista huoneenlämpöinen voi vatkaimella. Lisää joukkoon sokerit. Lisää maito ja vatkaa sekaisin. Levitä ohut kerros kakun pintaan tarkkumapinnaksi ja nosta jääkaappiin hetkeksi kylmenemään. Kuorruta kakku vaikkapa sokerimassalla ja koristele.

Mansikkarapareritäytteestä tuli hyvää. Persikkatäyte oli tuoreena tosi hyvää, mutta seuraavana päivänä aika pliisun makuista. Menetteli kuitenkin :) Koristeet tosiaan kiinnitelin sillä pipareiden koristelumassalla ja se näkyy rumasti kakussa. Mutta eipä tuo juhlimista haitannu :)