Kaikenlaiset hyydykekakut ovat intohimoni :) Ja Ulla Svenskin kirja Pipareista Pitsikakkuun toinen intohimoni. Miten ihana kirja!! Joka juhlaan ja välillä arkeenkin teen hyydykekakun. Ja tällä kertaa se oli suklainen vadelmaa sisältävä kakku...

Suklaa-vadelmamoussekakku

Pohja:

130 g digestivekeksejä (kaurakeksejä)

50 g voita (margariinia)

Rouhi keksit muruiksi ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan.

Suklaamousse:

2 liivatelehteä

160 g tummaa suklaata

2 dl kuohukermaa

1 kananmuna

(1 rkl konjakkia)

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä kananmuna kulhossa vesihauteessa ja sulata liivate joukkoon. (Lisää konjakki suklaaseen.) Sekoita suklaaseos kananmunan joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

Vadelmamousse:

2 dl kuohukermaa

200 g vaniljatuorejuustoa

150 g vadelmia

1 tl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

Vaahdota kerma. Survo vadelmia hieman ja mausta sokereilla. Sekoita vadelmat tuorejuustoon. Liota liivatelehden tilkkaan kuumaa vettä tai vadelmamehua. Kaava liivateseos vadelma-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi.

Levitä suklaamousse akkkuvuokaan pohjan päälle. Lisää vadelmamousse suklaan päälle. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.

Suluissa olevia aineksia ei meidän kakkuun tullut. Suklaamousse oli aivan ihanan makuinen kun oli yön yli seissyt jääkaapissa, vadelmakin oli hyvää, mutta ei yltänyt suklaan tasolle. Itselläni ainakin vadelmasta tuli painavampaa kuin suklaasta, joten suklaa pursuili vähän reunoille, en saanut kahta tasaista kerrosta kakkuun, mutta ulkonäköseikkahan tuo vain on :)