Ja taas oli juhlan aika :) Tällä kertaa omat synttärini. Ja kun vielä pyöreitä täytin, niin pitihän sitä kakkukahveilla juhlistaa. Päätin tehdä itselleni suklaisen ja appelsiinisen kakun, joten eikun täytteiden ohjeita hakemaan. Olen itse nimittäin aika arka kehittelemään omia reseptejä ja kokeilemaan ilman kunnon ohjeita mitään, joten minun on ollut tyytyminen muiden kopiointiin. Niin myös tälläkin kertaa. Suklainen täyte löytyi Pullahiireltä ja tuorejuusto-kermatäyte appelsiinimurskalla taas Kinuskikissalta. Pursotukset ovat taas vähän niin ja näin kun kerma jäi minusta hiukan liian löysäksi. Koristelu oli taas melko simppeliä, tein pienen köynnöksen ja kukkaset marsipaanista ja sulatetulla maitosuklaalla sitten perhosen ja numerot. Ei ole muuten mitenkään hyvä tuo maitosuklaa näihin tämmöisiin koristeluihin. Samantein rupes sulaamaan ja pehmenemään kun pakkasesta ne ulos otin ja kakun päälle yritin saada...

Lisäksi päätin myös sen, että minun pitää hommata itselleni kunnollinen pursotin...

Suklaa-appelsiinitäytekakku

Pohja:

6 munaa

3,75 dl sokeria

1 - 1½ dl kiehuvaa vettä

2 tl leivinjauhetta

1 dl perunajauhoja

4½ dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kiehuva vesi vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhot ja lisää joukkoon. Paista n. 50 - 60 minuuttia 180 asteessa.

Suklaatäyte

4 dl vispikermaa

½ prk maitorahkaa

200 g suklaata (tummaa)

Sulata suklaa ja anna hetken jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan maitorahka. Sekoita seokseen sulatettu suklaa ja tee täytteestä tasainen.

Tuorejuusto-kermatäyte (ja appelsiinimurska)

(3/4 prk appelsiinilohkoja sokeriliemessä, rainbow)

2 dl kermaa

300 g appelsiinituorejuustoa

1/4 dl vaniljakreemijauhetta

(Kaada appelsiinilohkot-säilykkeestä liemi pois, mutta säästä osa kostutusta varten. Soseuta appelsiinilohkot nopeasti tai murskaa ne haarukalla. Levitä kostutetun pohjan päälle.) Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Levitä pohjan päälle.

Ohjeeseen tosiaan kuului myös tuo appelsiinimurska, mutta omasta kaupastamme sitä ei löytynyt. Olisi varmasti antanut hyvän säväyksen täytteelle, mutta hyvää tämä oli ilmankin :)

Samalla tässä muuten mietin sitäkin, että mikä olisi paras tapa postailla silloin kun olisi paljon postattavaa. Nytkin on vielä neljä reseptiä jäljellä, mutta kannattaako niitä nyt peräjälkeen laittaa... Joten ajastuksella tulee muutaman tunnin välein uusia postauksia :)