Meille tuli mieluisia vieraita kaukaa ja halusin tehdä jotain hyvää kahville. Juustokakkuun ei ollutkaan tarpeita, mutta onneksi muistin Marenkisen mansikkakakun... Siihen löytyi tarvittavat ainekset, kun sain yhden kananmunan lainaan siskolta, munia kun oli liian vähän. Tämä on todella hyvä, helppo ja suht nopeakin tehdä. Ohje jälleen kerran Ulla Svenskin Pipareista pitsikakkuun-kirjasta :D
Harmittaa kun en ottanut kuvaa heti kakun tehtyäni, nyt tuli nuo mansikanmehun valumisjäljetkin kuvaan...
Marenkinen mansikkakakku
Pohja:
3 kananmunan keltuaista
1½ dl sokeria ja 1 rkl vaniljasokeria
½ dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl voisulaa
Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Lisää maito ja jauhot. Lisää jäähtynyt voisula ja kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2½ dl sokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkaten joukkoon. Levitä marenki pohjan päälle ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Marengista tuli tosi makeaa, seuraavalla kerralla laitan ehkä hiukan vähemmän sokeria mukaan :) tai sitten en...
Täyte:
3 dl vispikermaa ja mansikoita
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Levitä toisen osan päälle vatkattua kermaa ja mansikoita. Aseta toinen puolikas täytteen päälle ja levitä loppu vaahto kakun pinnalle. Koristele mansikoilla. Kermaa olisi saanut olla enemmänkin, seuraavalla kerralla tulee vamaankin lisättyä kerman määrää ehkä jopa viiteen desiin :) Nyt nimittäin laitoin neljä desiä ja minusta se oli ehkä hiukan liian vähän...
Kommentit