Olen innoissani, sillä saan tehdä kummipoikani (ja samalla siskonpoikani) rippijuhliin makeat leivonnaiset. Kyselin pojan toiveita ja niiden mukaan sitten pääosin mennään. Vielä pitäis miettiä täytekakun täytteet ja hyvä tulee. Ensimmäistä kertaa teen kakun kuorrutuksen sokerimassasta, toivottavasti on hyvää :) Muutenkin minulla on jälleen suuren suunnitelmat, katsotaan miten käy toteutuksen :D

Porkkanaleivos oli y ksi toiveista ja kun en ole koskaan aiemmin tehnyt porkkanaleivoksia, piti harjoitella ensin. Kyselin jälleen apuja googlelta ja löysinkin uuden tuttavuuden blogistaniasta, Kakkukioskin. Sieltä löytyi erinomainen resepti, joka pääsi kokeiluun. Ja tuli hyvää!!

Porkkanaleivokset

Pohja:

3 munaa

2½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

3 tl leivinjauhetta

3 tl kanelia

2 dl voisulaa

4 dl hienoa porkkanaraastetta

2 dl ananasmurskaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste ja ananasmurska. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää lopuksi voisula. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.

Kuorrute.

200 g maustamatonta tuorejuuustoa

n. 300 g tomusokeria

100 g voita sulatettuna

2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa notkeaksi täytteeksi ja levitä pohjalevyn päälle.

Herkullista!!

En minä taaskaan osannut ihan mokaamatta tätä tehdä :D Laitoin kuorrutteen liian lämpimän pohjan päälle, joten kuorrute osittain suli ja valui leikatessa. Itse juhlaleivoksissa sitten laitan kuorrutteen vasta täysin jäähtyneen pohjan päälle.