Tässä postauksessa kyselin vinkkejä voisilmäpullien tekoon. Riina minua neuvoi ja eilen sitten testasin noita neuvoja ihan käytännössä :) Ja aikas hyvin onnistuin. Nyt suurimpaan osaan pullista jäi sellainen herkullinen voisilmä, eikä voi valunut sulana pitkin pullan reunoja ja pullahtanut ulos "kuopastaan". Vinkit menivät tähän tapaan:

"Voisilmäpullissa se "taika" on, että antaa ensinnäkin pulllan kohota hyvin. Sen jälkeen voidellaan pulla kananmunalla, ripotellaan raesokeri koko pullan päälle. Tämän jälkeen painetaan kolo jokaiseen pullaan. Kunnon kolo ja ihan pullan pohjaan asti. Sitten paloitellaan kylmää voita/margariinia sopiviksi paloiksi, jotka koloon upppoavat. Minä ainakin painan kylmän voinokareen koloon ihan pohjaan. Ja mikäli ne sieltä yrittävät nousta niin painan ne uudelleen. Pitäisi pysyä pullassa sisällä ja näin saadaan se ihana mehevä sisus :).

Usein liian kova pullataikina tekee sen, että voi tursuaa ulos pullasta. Pehmeä taikina on ihan paras, jo maunkin kannalta ! "

Ja näin tein ja siis onnistuin! Kiitos Riina!! :)

Pullat

1 hiiva tai kaksi pussia kuivahiivaa

5 dl maitoa

1 muna

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

150 - 200 g voita sulana

12 - 15 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva lämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, lisää hiiva vehnäjauhojen joukkoon. Lisää maitoon muna, sokeri ja kardemumma ja sekoita. Lisää noin puolet jauhoista (+kuivahiiva). Vatkaa muutama minuutti. Lisää jauhoja kunnes taikina alkaa irtoilla reunoista. Anna taikinan nousta. Leivot pullat ja paista pikkupullat 220 asteessa, pitkot 200 asteessa. Muista voitelu!

Lapset olivat jälleen apureina, kuopus keskittyi taikinan syömiseen, esikoinen teki omia pulliansa :) Raesokeria ei ollut, joten tällä kertaa pullien päällä on hienoa sokeria ja ruokosokeria (kuvan pullissa ruokosokeria).

Tuore pulla on älyttömän hyvää kylmän maidon kanssa!!!

Ja vielä loppuun pari reseptipyyntöä!! En ole koskaan itse tehnyt kampanisuja enkä mettäkakkuja. Googlellahan ohjeita löytyisi vinot pinot, mutta nyt kaipaisin sitä parasta ohjetta. Mikä sinusta on paras ohje tehdä kampanisut tai mettäkakut? Kaikki salaiset ainesosat nyt julkiseen jakoon :D